Wat is DymiCo ?

DyMiCo staat voor Dynamic Mineral Control, een filtratietechnologie die dynamisch reageert op uw aquarium en alle zeewatermineralen in balans houdt. DyMiCo-filtratie is gebaseerd op natuurlijke principes, waarbij bacteriën, plankton en rifdieren allemaal samenwerken om een ​​voedselketen te creëren, net als op een echt koraalrif.

In tegenstelling tot conventionele technologieën zoals eiwitafschuimers, filtert DyMiCo het water niet zwaar, waardoor een natuurlijke planktonpopulatie kan groeien. Dit plankton omvat bacteriën, algen (fytoplankton) en kreeftachtigen (zoöplankton) en ligt aan de basis van een gezond koraalrif.

DyMiCo breekt actief voedingsstoffen af die giftig kunnen worden voor het aquariumleven en als meststof voor algen kunnen dienen. Deze voedingsstoffen zijn ammonium, nitriet, nitraat en fosfaat.

In de toplaag van de DyMiCo-reactor, ofwel zandbed, wordt ammonium (NH +) eerst geoxideerd tot nitriet (NO2) en vervolgens tot nitraat (NO3).

In de onderste laag van het zandbed wordt nitraat gereduceerd tot stikstofgas (N2), dat vervolgens langzaam in het aquariumwater wordt afgegeven. Door beluchting van het zeewater komt uiteindelijk, net als in de natuur, stikstofgas vrij in de atmosfeer.

Daarnaast geeft DyMiCo actief aardalkalimetalen af ​​aan uw aquarium, bekend als calcium (Ca2 +) en magnesium (Mg2 +), naast carbonaten (HCO3, CO3) die zorgen voor buffercapaciteit.

Uniek:

Plankton sparen werkt als de bodem van de zee

Dat bespaart u veel tijd het water hoeft niet meer te worden ververst

Veel blije vissen en koralen gezond water maakt blije dieren

 

Voordelen

Biologische filter

Computergestuurd door IKS

Geen afschuimer, geen waterverversing, geen toevoeging van sporenelementen

 

De gepatenteerde DyMiCo-filter

De gepatenteerde filter maakt het voor iedereen gemakkelijk om een ​​mooi rifaquarium te hebben met veel vissen en prachtig koraal. Het houdt nitraten laag en KH / Ca / Mg zeer stabiel. Het biologische en computergestuurde DyMiCo-filter vervangt de sump, de afschuimer en de calciumreactor. Het is een zeer krachtige en dynamische nitraatreductiemiddel en een zeer stabiele calciumreactor. Alles in één filter!

 

Omdat er geen afschuiming plaatsvindt, hoeft u geen afschuimer meer schoon te maken. Het water verversen is niet nodig. En in de meeste aquaria is het niet nodig om sporenelementen toe te voegen.

 

Het DyMiCo-filter vereist zeer weinig onderhoud en is gemakkelijk in onderhoud. Als je op vakantie gaat, voel je je veel meer ontspannen. Het filter zorgt voor zeer stabiel aquariumwater. En omdat er nauwelijks onderhoud is, is het gemakkelijk te verzorgen voor de mensen die uw aquarium verzorgen.

 

Het ‘Dynamic’ deel van DyMiCo is wat dit filter echt uitstekend maakt. Het filter reageert effectief op nitraatveranderingen. Elk uur zal de computer kiezen uit verschillende programma's om de nitraten effectief stabiel te houden.

 

·         Makkelijk reefsysteem

·         Biologische filter

·         Computergestuurd door IKS

·         Geen afschuimer (dus geen afschuimer reiniging meer)

·         Geen waterveranderingen

·         Geen toevoeging van sporenelementen (in de meeste aquaria)

·         Plankton besparing

·         Energiebesparend

 

 

De modellen

Om een ​​laag voedingsniveau te behouden, raden we de volgende maximale bezettingsdichtheid aan als voorbeeld. Combinaties hiervan zijn mogelijk, controleer voor de zekerheid uw voedingsniveau. Hogere bezettingsdichtheden zijn optioneel, maar zullen resulteren in hogere nutriëntenniveaus.

Koralen en andere ongewervelde dieren kunnen naar believen worden gehouden.

 

 

Model A

Aquarium Inhoud: 200 - 700 liter

Afmeting: 79 x 45 x 48 cm

Model A en A + passen:

30 kleine vissen (zoals juffers, kleine Grammatidae, kardinaalvissen of Cirrhitidae) + 20 middelgrote vissen (zoals Centropyge argi, Grammatidae, anthias) + 10 grote vissen zoals (doktersvissen, konijnvissen).

Zie https://aquabelgium.be/nl/sump/629-dymico-filter-a.html op onze webshop

Model A +

Aquarium Inhoud: 500 - 1.200 liter

Afmeting: 99 x 45 x 48 cm

Model A en A + passen:

30 kleine vissen (zoals juffers, kleine Grammatidae, kardinaalvissen of Cirrhitidae) + 20 middelgrote vissen (zoals Centropyge argi, Grammatidae, anthias) + 10 grote vissen zoals (doktersvissen, konijnvissen).

Zie https://aquabelgium.be/nl/sump/630-dymico-filter-a.html op onze webshop

Model B

Aquarium Inhoud: 1.000 - 2.500 liter

Afmeting: 139 x 49 x 48 cm

Model B past:

45 kleine vissen (zoals juffers, kleine Grammatidae, kardinaalvissen of Cirrhitidae) + 30 middelgrote vissen (zoals Centropyge argi, Grammatidae, anthias) + 15 grote vissen zoals (doktersvissen, konijnvissen) + 4 grote vissen (Pterois, Pomacanthidae,…) .

Model C

Aquarium inhoud: 2.000 - 5.000 liter

Afmeting: 179 x 75 x 48 cm

Model C past:

90 kleine vissen (zoals juffers, kleine Grammatidae, kardinaalvissen of Cirrhitidae ) + 60 middelgrote vissen (zoals Centropyge argi, Grammatidae, anthias) + 30 grote vissen zoals (doktersvissen, konijnvissen) + 10 grote vissen (Pterois, Pomacanthidae,…).

 

 

Inhoud :

Alle DyMiCo-filters worden als complete set geleverd

U hoeft alleen een luchtpompje aan te schaffen en eventueel een Co2 flesje. De verschillende modellen van uw DyMiCo hobbysysteem zijn geschikt voor verschillende volumes aquariums.

·         Het PE-filter

·         IKS aquastar computer

·         IKS schakelpaneel

·         IKS PH-module

·         IKS Redox-module

·         IKS doseerpomp

·         IKS-magneetventiel (voor Co2)

·         3 Tunze retourpompen

·         Substraat

·         1 jerrycan met koolstofbron

 

Als u nog vragen heeft of u wilt een DyMiCo draaiende zien kom dan gerust is langs in onze winkel of neem contact met ons op https://aquabelgium.be/nl/contact-opnemen .

Het Aquabelgium Team.