Osmose water en aangemaakt zeewater van de hoogste kwaliteit.

  1. Het water gaat door een reverse osmose apparaat van het merk Vertex met een prefilter van 5 micron , koolstof filter van 10 micron , 2 membranen om nadien door een DI filter te gaan, aan de uitgang is dit water < 1 PPM (Part Per Million), maar mits een standaard TDS meter maar enkel kan aanwijzen dat we onder 1 PPM zitten wetende dat 1PPM gelijk is aan 1,56 µS (micro siemens) en dat wij hier niet tevreden mee zijn want wij streven onder de 1 µS te blijven hebben wij nog een apart Ioniserend vat van het merk AMS (Aqua marine supply) van 25 Liter aangesloten na ons osmose apparaat met een digitale micro siemens meter, hier komt het water uit tussen de 0,05 en 0,15 µS , water van de hoogste kwaliteit dus.

  2. Daarnaast sturen wij ons aangemaakte water naar een extern Labo (ICP Test van osmose) om toch zeker te zijn dat we nergens anders een vervuiling zouden hebben van ons water.

  3. Ons reserve vat van 1000 Liter word maandelijks uitgewassen en ontsmet voor bacterie groei en vervuiling tegen de wanden tegen te gaan, aan de uitgang van ons vat is het water nog steeds <1 µS .

  4. Wij raden onze klanten aan om hun vaten ook te reinigen en te ontsmetten om de maand of 2 maanden om zeker te zijn dat het water dat ze hier in vervoeren nog steeds de beste kwaliteit heeft bij het aanmaken van zeewater of het bijvullen van hun aquarium.

  5. Voor zoetwater aquaria gaan we best het osmose water gaan mengelen met stadswater die al een 24 h heeft kunnen rusten zodat de chloor die hier zich in bevind de tijd heeft om te vervliegen, als we zo lang niet kunnen wachten gaan we best te werk met een middel die het stadswater veilig maakt voor gebruik voor onze vissen, met welke ratio we gaan mengelen hang af van welk vis bestand we hebben en onder welke parameters ze het beste gedijen, ook hangt het van de parameters van het stadswater af. Het beste is om nadien even wat te mengelen en te testen tot dat je de ideale waarden hebt voor jou situatie, eenmaal deze bereikt dan weet je in de toekomst aan welke ratio je best mengelt, er is ook de mogelijkheid om gericht mineralen toe te gaan voegen aan het osmose water tot je de ideale waardes hebt bereikt, dit kan via minerale zouten , minerale oplossingen enz… het voordeel van dit systeem is dat je ook de slechte stoffen die in het stadswater zitten dan niet mee neemt bij het mengelen.

  6. Het houden van een aquarium begint bij het essentiële, water is toch het belangrijkste in onze hobby. Laat ons dan beginnen met het zuiverste toe te voegen :-)

  7. Normaal hebben wij steeds osmose water in voorraad, als u echt grote hoeveelheden nodig heeft >500 liter graag dan wel een seintje vooraf.

  8. Ons zeewater word aangemaakt met Royal Nature Ion Balanced Salt, verwarmd naar 24,5 graden en op punt gesteld op 35 PPT, temperatuur is van belang om de juiste waardes te verkrijgen.

  9. Ook dit vat van 1000 liter word maandelijks ontsmet en zuiver gemaakt om vervuiling te voorkomen.

Bij Aquabelgium zit je aan het juiste adres voor je osmose of zeewater van de hoogste kwaliteit !