purigen seachem
search
  • purigen seachem

Seachem Purigen

€ 25,95
Inclusief belasting Levering tussen 2 - 3 werkdagen

Purigen® is een premium synthetisch adsorptiemiddel dat anders is dan elk ander filtratieproduct. 

250 Ml

Aantal
Op voorraad

Het is geen mengsel van ionenwisselaars of adsorbentia, maar een uniek macroporeus synthetisch polymeer dat oplosbare en onoplosbare onzuiverheden uit water verwijdert met een snelheid en capaciteit die alle andere concurrerende producten met meer dan 500% overtreft. Purigen® controleert ammoniak, nitrieten en nitraten door stikstofhoudend organisch afval te verwijderen dat anders deze schadelijke verbindingen zou vrijgeven. De invloed van Purigen op sporenelementen is minimaal. Het verhoogt de redox aanzienlijk. Het polijst water tot een ongeëvenaarde helderheid. Purigen® wordt geleidelijk donkerder naarmate het uitput, en kan gemakkelijk worden vernieuwd door te behandelen met bleekmiddel. Purigen® is ontworpen voor gebruik in zowel zee- als zoetwater.

 

Purigen® verwijdert oplosbare en onoplosbare onzuiverheden uit water met een snelheid en capaciteit die alle andere concurrerende producten met meer dan 500% overtreft.

Selectiviteit

Purigen® is de organische filterhars met de hoogste capaciteit op de markt. Geen enkel ander product kan vergeleken worden met het vermogen om wazigheid te verwijderen en water tot een ongeëvenaarde helderheid te polijsten. In tegenstelling tot andere producten op de markt die eenvoudige ionenuitwisselingsharsen zijn, is Purigen® specifiek ontworpen als een organisch wegvangende hars. Wanneer ionenuitwisselingsharsen volledig zijn gevuld met metalen en andere verontreinigingen, is Purigen® nog maar net begonnen zijn potentieel te bereiken. Purigen® negeert over het algemeen eenvoudige elementaire verbindingen, die een extreme affiniteit hebben voor stikstofhoudende organische stoffen. De belangrijkste bron van stikstofverbindingen in een aquarium is afval. Vissen, koralen en zelfs planten produceren stikstofhoudend afval. Purigen® verwijdert dat afval sneller en vollediger dan al het andere op de markt.

Capaciteit

Purigen’s® heeft een verbeterde capaciteit dankzij het enorme oppervlak. Alle andere harsen op de markt zijn puur bolvormige geëxtrudeerde korrels. Deze kralen blijven zelfs onder een microscoop glad. Purigen® is zowel bolvormig als macroreticulair. Het heeft microscopisch kleine poriën die het bruikbare oppervlak vele malen groter maken dan dat van een puur bolvormige hars.

Regneratie

Purigen® kan ook worden geregenereerd. Omdat het afvalproducten adsorbeert, verandert Purigen® van kleur van bleekblond in donkerbruin, bijna zwart. Als het eenmaal is uitgeput, kan het worden geregenereerd met een oplossing van bleekmiddel en water. Het bleekmiddel zal de organische stoffen die uit de tank zijn verwijderd letterlijk "verbranden". Pas op voor producten die beweren regenereerbaar te zijn met een pekeloplossing. Dat is de regeneratieprocedure voor ionenuitwisselingsdoeleinden. Een pekeloplossing verwijdert organische stoffen niet. Hoewel dergelijke harsen een beperkte capaciteit hebben voor organische adsorptie, vervangt een pekelregeneratieproces alleen verwijderde ionische verbindingen. Het vernietigt geen grote organische moleculen die zijn verwijderd, wat de primaire functie is van organische adsorptieharsen.

seachem_purigen_250_ml
2 Items