h2 ocean nutri fix np
search
  • h2 ocean nutri fix np
  • h2 ocean nutri fix np

H2 ocean nutri-fix NP

€ 37,95
Inclusief belasting Levering tussen 2 - 3 werkdagen

NutriFix NP Bio Pellets

Nutri-Fix NP is een biologische en bacteriële voedingsbron die specifiek is aangepast voor de reductie van nitraat en fosfaat in aquaria. Dit revolutionaire gefluïdiseerde medium biedt alle voordelen van vloeibare Carbon / Vodka-doseermethoden zonder het risico van overdosering van het aquarium.

500ml

Aantal
Op voorraad

Voordelen en gebruik

• Reduceert zowel nitraat als fosfaat

• Geen extra koolstofdosering vereist

• Maakt een verhoogde voeding van vissen en koralen mogelijk

• 100-200 ml NutriFix per 100 liter water

• Eiwitafschuiming vereist

• Het best gebruikt in een gefluïdiseerde reactor

In tegenstelling tot willekeurige en potentieel risicovolle koolstofdoseringsmethoden zoals wodka of azijn, waarbij koolstofbronnen rechtstreeks aan het hoofdaquarium worden toegevoegd om bacteriegroei te bevorderen, bieden Bio Pellets dezelfde koolstofbron voor de bacteriën zonder de mogelijke problemen.

Nutri-Fix NP is een 100% puur biopolymeer met vaste koolstofbron dat kan worden gebruikt in een gefluïdiseerde reactor voor de bevordering van snelle bacteriegroei in een gecontroleerde omgeving, weg van het hoofdscherm, waarbij alleen die bacteriën worden gepromoot die relevant zijn voor de taak van opname van voedingsstoffen.

Het Bio-Polymeer fungeert als een primaire voedselbron om gezonde bacteriële kolonisatie aan te moedigen, die op hun beurt nitraat en fosfaat assimileert of fixeert naarmate die populatie groeit. Met deze voedingsstoffen opgesloten in de biomassa van de bacteriepopulatie, kan de biofilm of ‘bacteriële mulm’ vervolgens worden geëxporteerd via fysieke agitatie van de media in een reactor om plaats te maken voor verdere bacteriegroei.

Het effluent dat deze bacteriefilms draagt, kan vervolgens naar de opname van een eiwitafschuimer worden geleid voor fysieke verwijdering via schuimfractionering. De voortdurende export van overtollig nitraat en fosfaat is een direct gevolg van deze reactie.

Is het mogelijk om teveel media te gebruiken?

Normaal gesproken niet omdat de groeisnelheid van bacteriën wordt beperkt door de beschikbaarheid van vrij nitraat en fosfaat in het water, ongeacht de beschikbare koolstofbron. Over het algemeen zal de bacteriegroei toenemen naarmate het gehalte aan voedingsstoffen stijgt en terugvallen naarmate het gehalte afneemt, waardoor een stabiele omgeving in het aquarium ontstaat.

Het wordt echter aanbevolen om een ​​dosis van 50% te gebruiken bij het starten van een bestaand aquarium om overmatige of snelle afnames in de beschikbaarheid van voedingsstoffen te beperken, wat zou kunnen leiden tot stress bij sommige meer delicate organismen.

h2_ocean_nutrifix_np_500_ml
2 Items