Nudibranch Berghia
search
  • Nudibranch Berghia

Nudibranch Berghia

€ 21,50
Inclusief belasting

0Berghia Nudibranch

De enige slaksoort die zich enkel en alleen gaat voeden met Aiptasia of wel bekend als glasanemoon, een soort anemoon die een hele plaag kan worden in onze zeeaquaria.

Aantal
U bestelling zal op een Maandag verstuurd worden

Minimale afname van het product is 2.

Omschrijving en minimum bevolking

Wij raden aan om minstens 1 berghia nudibranch per 50 liter in te zetten en met een minimum van 3 stuks om de kans te vergroten dat ze elkaar vinden en zo gezamenlijk een grotere Aiptasia te kunnen aanvallen, het gebeurt nog wel eens dat de jager de prooi zal worden en dat de berghia opgegeten zal worden door de Aiptasia omdat de Aiptasia te groot is om alleen aan te vallen. Ook geeft dit meer kans dat de berghias gaan paren en zodoende een klein legertje gaan opbouwen om de strijd tegen de Aiptasia aan te gaan.

Hoe het beste inbrengen

Het beste gaan we eerst de Berghia nudibranch acclimatiseren met het water van zijn nieuwe omgeving.

Daarna gaan we onze vissen en dergelijke goed voederen dit liefst een half uur voor de lichten uit gaan.

Eenmaal de lichten uit gaan zetten we de stromingspompen uit en gaan we de geacclimatiseerde Berghia nudibranch met een voederpipet van redelijk grote omvang voorzichtig opzuigen om daarna ergens op een stuk levend steen te plaatsen, zo gaan we dit doen per Berghia Nudibranch.

Eenmaal dat ze geplaatst zijn wachten we een klein half uurtje en observeren we om te zien dat ze goed vast hangen of al weg geslopen zijn in de stenen. Daarna mogen de stromingspompen terug aan.

Geduldig afwachten

Nu is het afwachten geblazen en zouden we in de komende weken toch vermindering van aiptasia moeten waarnemen, de Nudibranch Berghia is een nachtrover dus het is hoogst onwaarschijnlijk dat u Berghia Nudibranch zal waarnemen als de lichten aan zijn, als u toch nieuwsgierig bent om ze te zien is u grootste kans als de lichten uit zijn.

Mocht u spiralen vinden op u ruiten of andere met eieren in zeker niet weg doen, dat is van de Berghia Nudibranch , ze zijn aan het uitbreiden om nog meer Aiptasia te verschalken.

nudibranch_berghia
10 Items
 

Product video  video_library

Nudibranch Berghia