Ingediend door bjorn op

AB Series

Afbeelding
waitingroomaquaria
Afbeelding
Officetank
Afbeelding
receptiontank
Body

AB Geautomatiseerde Reef-systemen

Waarom willen we een riftank in ons kantoor, de wachtkamer, receptie, vergaderruimte, enzovoort...

Verbeterde productiviteit en creativiteit

Terrapin Bright Green is een bedrijf gespecialiseerd in biofiel ontwerp. Zij ontdekten dat het toevoegen van natuurlijke elementen aan een kantoorruimte de werkkwaliteit kan verbeteren.

Door het toevoegen van planten, meer verlichting, natuurlijke kleuren en textiel stelden zij een stijging vast van het welzijn en de creativiteit van werknemers met 15%, en de algehele productiviteit met gemiddeld 6%.

U denkt misschien: ‘Waarom zetten we niet een paar planten op kantoor neer, in plaats van een heel aquarium te kopen?’

Wel, wij zijn overtuigd van de positieve effecten van een volledige op de natuur gerichte inrichting van kantoren en andere publieke ruimtes.

De methodische bewegingen van de vissen, het diepblauw van de leefomgeving en het geluid van bewegend water maken een aquarium op kantoor zo ontspannend en toch stimulerend.

Verminder stress op de werkplek


Volgens Stress in Europa is 27% van de volwassenen vaak zo gestresseerd dat ze niet meer kunnen functioneren. Tot overmaat van ramp constateert 83% van de EU-werknemers dat werk een prominente bron van stress in hun leven is.

Dit is nadelig voor zowel werknemers als hun bedrijven omdat een slechte focus, lage productiviteit en een verhoogd ziekteverzuim allemaal tekenen zijn van een gestresseerd personeelsbestand.

Een aquarium kan daarbij helpen... Een onderzoeksteam van de Universiteit van Exeter heeft ontdekt dat blootstelling aan een aquarium kan leiden tot merkbare verlagingen van bloeddruk en hartslag, waardoor stress afneemt en het humeur van de werknemers verbeterd.

Hierdoor verbetert de kwaliteit van het werk.

Zijn aquaria goed voor het bedrijfsleven?


Hou er nogmaals rekening mee dat aquaria het stressniveau kunnen verlagen.

In algemene zin geldt: hoe minder gestrest iemand is, hoe beter hij of zij zich voelt, wat zich kan vertalen in meer productiviteit en een hogere kwaliteit van het werk.

Bespaar geld op gezondheidszorgkosten. Bedrijven in de EU geven elk jaar miljoenen euros uit aan productiviteitsverlies ten gevolge van stressgerelateerde ziekten.

Alhoewel er geen bewijs is van een rechtstreeks verband tussen kijken naar een aquarium en het verminderen van angst- en/of stressgerelateerde ziekten, begrijpen we elders wel de heilzame effecten ervan.

Het idee is dat, door een aquarium in het werkmilieu, minder ziekte en ziekteverzuim een ​​secundair effect zal zijn van een verlaagde bloeddruk, minder stress en een hogere arbeidstevredenheid.

Kantooraquaria versterken de pijndrempels

Een onderzoek door Pain Research & Management probeerde de effecten te ontdekken die aquariums hebben op de pijndrempels van patiënten.

Ze testten de pijntolerantie van elke patiënt na 5, 10, 20, 30 en 40 minuten blootstelling aan een aquarium.

Ze ontdekten dat degenen die naar het aquarium keken een hogere pijngrens hadden dan degenen die geen blootstelling aan het aquarium hadden.